Arhivă blog

vineri, 19 aprilie 2013

ION (Jean) CIOCHINĂ revoluţionar,ziarist independent,jurist şi TURNĂTOR In iunie 1989 semna "note informative" iar în Decembrie ieşea la "revoluţie"
dl.Ciochina Ion - dosar fond retea nr.R 83172
  Pe Ion  Ciochină l-am cunoscut in aprilie 1990 in Piata Universitatii(pe atunci era  angajat la magazinul Bucuresti ca sef de echipa PSI) unde am actionat impreuna pentru a preintampina actele de violenta si provocarile la dezordine. Nu-i cunosteam activitatea  "civica" anterioara, insa dupa 23 de ani aud ca amicul "revolutionar'' , era un opozant al lui Ceausescu inainte de 1989,iar in strada a iesit  inca din 21 decembrie?! Prietenii il recomanda ca  specialist in drept constitutional,consilier parlamentar si ziarist independent renumit.Bun amic cu rectorul Niculae Floarea(cel cu locatia turistica de la Comorova-Neptun)isi completeaza studiile la renumita"fabrica de diplome Bioterra"-unde  au fost arestati in toamna lui 2012 cativa profesori si un prodecan, pentru examane trucate.  Rebrenduit,informatorul "Costea" isi doreste si mai mult!In plenul Senatului pe 20 noiembrie 2012 pentru  functia de membru al CSM pe locul ramas vacant, Ion Ciochina (propus de Fundatia Romana „Justitia - Umanism, Demnitate, Echilibru”-vezi facsimil), a primit 13 voturi pentru, 27 de voturi impotriva, 21 abtineri!
     

 In plus,"civicul-turnator" Ciochina este  presedinte al unui ONG-fantoma numit "Asociatia Jurnalistilor generatia '90"  si fondator al Asociatiei  Radio-Libertatea pe care a 
" fabricat-o" prin '90 (impreuna cu fostii milițieni Stanescu Mircea si Șofran Radu).
 Insa dupa cum spune o vorba- românul are 7 vieti- asa si personajul nostru care bântuie ca o stafie pe holurile Parlamentului. Dorind sa scoata tara din criza si poporul din lipsuri, a ticluit acum cativa ani  Legea jurnalistului (linc). O lege de care  râd si curcile,o lege mizerabila care bagă pumnul in gura ziariştilor, fiind promovată in anul 2010 catre  Parlament de un alt "coleg " în ale turnătoriei, senatorul liberal de Brasov Ioan Ghişe


Dorin Maxim "il recomanda"pt.ca l-a "vazut" in balconul Universitatii


 Acesta este unul din cei care au semnat un angajament de colaborare cu securitatea (vezi facsimilul mai jos). “Mă angajez să sprijin în mod secret şi organizat organele de securitate (…) Mă angajez să informez în mod real despre orice fapte îndreptate împotriva securităţii statului indiferent de persoane sau grad de rudenie. Materialele pe care le voi furniza le voi semna Ionică”. Ghişe însuşi a recunoscut că a dat note informative despre libieni şcolarizaţi în România şi cazaţi la un cămin la care el era pedagog, dar a primit de la CNSAS certificat de necolaborare cu securitatea. Senatorul PNL Ioan Ghişe a dat şapte(7) note informative între 1982 şi 1984, perioadă în care a lucrat la uzina „Tractorul“ din Braşov. La vremea cînd CNSAS a emis acel certificat (2002) instituţia nu intrase în posesia tuturor arhivelor SRI şi SIE. 


Ce tandem spectaculos "COSTEA" si "IONICĂturnători specializati,formatori de opinie si lideri ai străzii! 
Nu demult, în septembrie 2012, amândoi erau in fruntea celor care il pichetau pe Presedintele Băsescu la Cotroceni,pozand in lideri de opinie cu "foame" de imagine si voturi. Ghişe a fost votat in Parlament iar Ciochină sustinut pentru CSM, cu alte cuvinte rasplatiti pentru serviciile facute. Ceilalti si-au luat  "ţeapă" si amenzi de la Jandarmerie!

Am stat de vorba cu redactori si jurnalisti din Societatea Radio care mi-au confirmat ca Ciochina"a apărut" in 22 decembrie, incercand sa se "înscăuneze " ca presedinte al Radiodifuziunii Române! Infierbantat de idee, il  bate cu salbaticie pe un cetatean cu dizabilităţi (martor dl.Cozlov Pavel seful pazei militare), care a fost internat necesitand ingrijiri medicale. 
In 26 decembrie este "retinut" si "cercetat "de militarii condusi de col Suman si mr. Amăriucăi, fiind surprins, pe cand sustragea din ajutoarele primite din exterior (martori:dl.Weidel Emil si dl. Traian Rosca).  Este indepartat din cladirea Radioului, iar procurorul militar Dan Voinea îl "ajută" muşamalizând  faptele petrecute.
Angajamentul semnat la Securitate, de Ioan Ghise
Concret, în documentul oficial transmis de Secţia Parchetelor Militare, din data de 2.02.2007 se precizează: cu ocazia audierii în dosarul nostru nr. 97/P/ 1990 rezultă că, la data de 21.12.1989 v-aţi alăturat manifestanţilor anticomunişti din Piaţa Universităţii din Bucureşti, ocazie cu care v-aţi confruntat cu forţele de represiune, iar în zilele următoare aţi acţionat în zona Radiodifuziunii, ocazie cu care aţi pătruns în această instituţie şi aţi preluat conducerea până la data de 26.12.1989, când aţi fost reţinut şi lipsit de libertate în mod ilegal de către forţele represive, până la data de 27.12.1989“.
Iata cum reuseste "turnatorul"Ciochina sa devina luptator  cu merite deosebite (cu ajutorul lui Dan Voinea) la Baricada de la Inter si "retinut" la Radio!

 In "Sinteza sedintei din 19.09.2006 a CPRD"(pres. Emil Cutean) a fost audiat dl. Ciochina Ion care este presedintele Organizatiei „Radio Libertatea 22”, formata din cei care au ocupat Radiodifuziunea Româna în timpul Revolutiei din Decembrie 1989. Dl. Ciochina a facut un scurt istoric al eliberarii certificatelor de revolutionar de catre asociatia pe care o conduce fiind nemultumit de faptul ca persoane care nu se încadreaza în prevederile Legii nr. 341/2004 vor obtine totusi Certificate preschimbate. Astfel, daca în prima faza prin intermediul organizatiei sale au trecut un nr. de 110 de revolutionari, iar în anul 1996 înca 58 de revolutionari, în prezent, datorita legii noi, a constatat ca nu mai poate acorda avize reactualizate si angajatilor Radio-ului care, în data de 22 Decembrie 1989, au ramas la posturile unde erau angajati, efectuându-si în continuare serviciul pentru care a fost chiar si platit în acele zile din Decembrie 1989. Din acest motiv, aceste persoane au solicitat avize reactualizate de la alta organizatie înfiintata pâna în anul 1992 si anume „Radio 22”. Asa se face ca sunt persoane care nu merita sa primeasca noul tip de certificat. A solicitat C.P.R.D.-ului sa se sesizeze si sa gaseasca o solutie pentru problema ridicata mai ales ca în aceasta situatie sunt si angajatii altor institutii cum ar fi Televiziunea Româna, Romtelecom si altii, al caror personal a fost obligat de revolutionari sa-si faca datoria, iar acum au acelasi statut cu cei care au ocupat si luptat pentru Victoria Revolutiei. Considera ca nu este corecta o astfel de situatie. O alta problema ridicata de dl. Ciochina Ion este situatia dosarului personal care nu este avizat de catre S.S.P.R. deoarece trebuie completat cu copii dupa certificatele si brevetele celor care i-au dat declaratii de martor în dosarul personal. Acest lucru nu-l poate realiza deoarece în anul 1992 cei care i-au dat declaratii de martor nu aveau certificate, iar acum nu mai sunt în tara. Cum poate domnia sa sa rezolve aceasta problema? Presedintele C.P.R.D. i-a sugerat sa obtina alte declaratii de martor si asa problema este rezolvata.

În prezent este "consilierul" senatorului Ghişe si lucreaza la modificarea   
L341/2004  -sau Legea Recunoştinţei cum i se mai spune-precum si a Constitutiei României. Putem asadar sa exclamăm: Iata-i pe  "Noii părinţi" ai Constituţiei!

Daca legile  României sunt modificate si ciuntite de  catre idioti si turnători, nu trebuie sa fim surprinsi de imaginea negativa si de rezultatele dezastruase obtinute!
"Juristul masterat" Ion Ciochina, penduleaza intre Parlament si SSPR unde îl asista (benevol si dezinteresat)  pe Secretarul de Stat Victor Socaciu,sau ţine prelegeri cu tentă juridica (dupa mintea lui),presedintilor de asociatii revolutionare.Fonfăit si gângav în exprimare, Ciochină "se laudă" la prieteni ca el i-a dat certificat de revoluţionar lui Victor Socaciu, lasând astfel să se inţeleagă ca are influenţă şi trecere la SSPR.

Dle.Ciochina sau Costea ( alege cum vrei),în amintirea acelor vremuri când  aveam incredere în tine, doresc să-ti amintesc cuvintele lui A. Vlahuţă: "Fără sinceritate nu faci nimic! Oricât vei fi de iscusit şi de şiret, oricât vei şti să ticluieşti minciuna -ea rămâne tot minciună. Vei înşela un om,o generaţie,două- dar TIMPUL nu-l poţi înşela."