Arhivă blog

luni, 20 februarie 2012

Mogulul Revoluţiei. GEORGE COSTIN încasează de la fiecare revoluţionar pe care îl reprezintă în instanţă sume cuprinse între 100 şi 300 de milioane de lei vechi


În urmă cu 22 de ani, sute de oameni au fost ciuruiţi de gloanţe pentru că au avut curajul să iasă în stradă să îşi strige nemulţumirea împotriva regimului comunist.
Pe atunci, şeful statului major al gărzilor patriotice de la IMGB era George Costin, care avea în subordine aproximativ 2000 de luptători înarmaţi. El primise ordin să-i înlăture pe protestatari pentru a restabili ordinea în zona Hotelului Intercontinental.
George Costin susţine că a fost ofiţer în Armata Română până în anul 1983, când s-a angajat pe platforma IMGB ca subinginer. Datorită pregătirii mili­tare a fost uns în poziţia de şef al găr­zilor patriotice. Însă, a precizat că a împrumutat o ladă de muniţie de la U.M. 01305 doar pentru a apăra plat­forma de terorişti, şi nu a avut nici un moment intenţia de a lupta îm­potriva civililor. Văzând că regimul Ceauşescu a fost înlăturat de la pu­tere, George Costin nu a ratat ocazia şi a devenit revoluţionar. Cu acte în re­gulă. O dată cu trecerea timpului, el a pus bazele Asociaţiei "23 Decembrie 1989 Metrou" Bucureşti. Într-un final a fost uns în funcţia su­premă de secretar de stat la Secreta­riatul de Stat pentru Problemele Re­vo­luţionarilor din Decembrie 1989.  
Însă, Revoluţia din 1989  a devenit o afacere de succes, în care se învârt aproximativ 80 de milioane de euro anual, bani de la bugetul de stat. Practic, fiecare din cei 16.000 de re­voluţionari primeşte o indemnizaţie de 1.800 de lei pe lună.                                                          

Cum au ajuns "băieţii deştepţi" să se aboneze la banii revoluţionarilor? Răspunsul l-am găsit pe portalul instanţelor de judecată, unde actualul secretar de stat, George Costin, figurează ca mandatar al câtorva sute de persoane.
Secretarul de stat a precizat că apare în această calitate pentru că îi reprezintă pe revoluţionari în faţa instanţelor de judecată, deoarece au de recuperat in­demnizaţia lunară din anul 2004 până în prezent. Pentru acest gest de bunăvoinţă, stimabilul secretar de stat a încheiat cu fiecare în parte o procură prin care urmează să primească un procent din banii cuveniţi acestora. Potrivit documentelor aflate în posesia noastră, Ilie Dumitru a fost unul dintre re­voluţionarii incluşi la categoria participanţi, dar, după preschimbare certificatului, a fost numit luptător în Revoluţie.

Acesta l-a mandatat pe Costin, în calitate de lider al Aso­cia­ţiei Metrou, să-i reprezintele interesele. După ce a încasat banii, Dumitru s-a dus la Asociaţia Metrou, unde a plătit suma de 21.450 de lei, în baza unei chitanţe neştampilate. Astfel, fiecare revoluţionar reprezentat de Costin trebuie să îi plătească acestuia o sumă cuprinsă între 100 şi 300 de milioane de lei vechi. Dar se pare că această afacere a intrat în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie Piteşti. Până atunci, însă, secretarul de stat a girat cu parafa Guvernului un protocol încheiat între Partidul Democrat Liberal şi Blocul Naţional al Revoluţionarilor, în care se precizează că revoluţionarii vor refuza la orice formă de protest din faţa sediilor PDL.

În schimbul tăcerii, George Costin vrea să transforme nemulţu­mi­rea revoluţion­arilor într-o mega-afa­cere imobiliară, prin care să se îmbogăţească rapid peste noapte pe spatele oamenilor care au de primit indemnizaţiile de revo­luţionari. Practic, el vrea ca toate sediile revoluţio­na­rilor să treacă gratis în proprietatea asociaţiilor de revoluţionari, plus multe alte drepturi băneşti. Toate aceste amendamente şi modificări vor fi susţinute de grupul PDL în faţa Comisiei Juridice din Parlament.