Arhivă blog

marți, 5 martie 2013

Camera Deputaţilor a adoptat OUG privind reorganizarea administraţiei publice centrale: IICMER, Autoritatea pentru Revoluţionari şi Agenţia pentru Romi trec la Parlament


Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 226 voturi "pentru", 90 "împotrivă" şi 2 abţineri, OUG privind reorganizarea administraţiei publice centrale, stabilind că Autoritatea pentru relaţii interetnice va fi în subordinea Camerei Deputaţilor, iar Agenţia Naţională pentru Rromi va fi la Senat.


Ordonanţa a fost adoptată cu amendamente care prevăd trecerea acestor instituţii de sub autoritatea Guvernului în subordinea Senatului sau Camerei Deputaţilor.
Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor (SSPR)din 1989, organ de specialitate al administraţiei publice centrale, este trecut, de asemenea, din subordinea Guvernului în cea a Senatului, sub denumirea de Autoritatea pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989.  
Tot în subordinea Senatului trece şi Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc.
Camera Deputaţilor este prima sesizată cu această ordonanţă de urgenţă, Senatul fiind cea decizională.
http://www.mediafax.ro/politic/camera-deputatilor-a-adoptat-oug-privind-reorganizarea-administratiei-publice-centrale-iicmer-autoritate