Arhivă blog

miercuri, 1 februarie 2012

Adio, domnule Gitenstein!

Bancnota din Botswana
Motto: Inteligenta are limitele ei, prostia nu.

Să ziceţi mersi, domnule Gitenstein, ambasador al Statelor Unite la Bucureşti, că veţi fi lăsat să plecaţi din România, democratic, cu coada între picioare.( si fara suturi in coccis). Faţă de alte ţări, precum Nigeria, Bosnia sau Siria, unde ambasadorii americani au fugit de-au rupt pământul scăpând de lunetiştii locali, pentru declaraţii şi fapte mult mai "cuminţi" decât ale dumneavoastră, România va fi mai elegantă. În conformitate cu democraţia pe care o definiţi. Noi vom spune mersi că nu vom fi împuşcaţi, domnia voastră, la fel.
Oricum nu se poate uita faptul că atunci când noi aveam deja democraţie, în locul din care proveniţi era în vogă Vestul Sălbatic. Ajunge, domnule Gitenstein! V-am aşteptat mai bine de 40 de ani să ne scăpaţi de comunişti şi v-aţi făcut că plouă!                                                           Acum, că tot aţi poposit pe-aici, însă în cu totul alte scopuri, daţi lecţii de democraţie de bantustan?                                                                                                                                                  Adică să zicem mersi că nu suntem împuşcaţi când protestăm? Nu e prima oară când "săriţi calul", domnule ambasador. Prietenii ştiu de ce! Aţi văzut că a dat frigul, aţi ieşit din ascunzătoare şi încercaţi să-i luaţi apărarea supusului Băsescu? A fost din nou satisfăcut "sexual" Marele Licurici şi acum ne explicaţi cum stă treaba cu democraţia prin România? Nu merge, domnule Gitenstein! Căutaţi-vă de lucru în altă parte, la alţi băieţi, îndoctrinaţi cu reclamele la Coca-Cola şi McDonald's. Lăsaţi-ne pe noi cu lunetiştii noştri, că suntem obişnuiţi cu ei. Şi ei cu noi!
Mai citiţi câte ceva despre istoria noastră, dar mai citiţi - măcar de pe Internet - şi câte ceva din Declaraţia dvs. de Independenţă. Poate reuşiţi într-un final să înţelegeţi ce înseamnă democraţie şi respectarea drepturilor omului. De fapt, nimeni nu este perfect. Nici chiar sistemul american, care permite apariţia la nivel înalt a unor asemenea personaje. Voi respecta în continuare America, pentru spiritul şi pentru valorile ei, dar personal vă voi considera o excepţie, un caz nefericit. Aşadar, la bună vedere, domnule ambasador! Sau, mai bine, adio!
 
Semnat: Un vierme în vizorul lunetiştilor                                                                                                   de Marcel Bărbătei- http://www.cotidianul.ro