Arhivă blog

luni, 25 februarie 2013

Dosarele impostorilor Revoluţiei : MARIAN ZLOTEA,ex- preşedintele PDL Teleorman – imoral, măsluitor şi turnător (1)

ex-presedintele"oacheş" Marian Zloatea
„ Să cunoaştem un mare crai al partidului democrat liberal.


Înalt şi oacheş, Marian Zlotea a activat puţin în Parlamentul European şi a condus filiala de la sector 5 a partidului, presa de scandal alimentată de răutăcioşi vorbeşte insistent despre o poveste de iubire între tânărul politician şi fiica cea mare a preşedintelui Băsescu, o iubire împărtăşită, romantică, cu trandafiri daţi şi primiţi în traficrealitatea.net-29 oct.2012.
O stire de la inceputul anului 2013, in care se vorbea despre “realizarile” lui Zlotea  mi-a atras atentia. Pentru cine nu stie, ZLOTEA MARIAN este fiul lui Petre si Paula, nascut la 30.06.1971 în Sineşti (Ialomiţa) si este “Luptator remarcat prin fapte deosebite” cu certificat nr.15981, promovat în anul 1996 de Asociaţia Decembrie 1989 - Metrou (preş. George Costin).
3 ianuarie 2013-hotnews.ro -Marian Zlotea si-a dat demisia din conducerea PDL, iar fostul prefect de Teleorman Teodor Niţulescu îl va înlocui.
Marian Zlotea, fost vicepreşedinte al subcomisiei pentru securitate şi apărare în Parlamentul European şi fost secretar de stat, şi-a anunţat demisia sub pretextul că  rezultatele obţinute de organizaţia judeţeană sub conducerea sa au fost foarte slabe şi că este de la sine înţeles că, în aceste condiţii, nu există altă variantă decât să demisioneze şi să se întoarcă la Centru, pentru a-şi continua acolo cariera politică( oare?)

16 ianuarie 2013 –Gold FM Teleorman anunta: Fostul preşedinte al PDL Teleorman, Marian Zlotea, nu poate justifica aproximativ 4 miliarde de lei vechi ( 86.000 euro).

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat, în urma procedurilor de evaluare, existenţa unei diferenţe semnificative, în sensul art. 18 din Legea nr. 176/2010, în cuantum de 374.291,6  Lei (aprox. 85.454,7 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către ZLOTEA MARIAN, fost Preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (A.N.S.V.S.A.). Sub aspect procedural, au fost îndeplinite cerinţele Legii nr. 176/2010, referitoare la înştiinţarea persoanelor evaluate, ZLOTEA MARIAN fiind informat, la datele de 10.02.2011 (confirmare de primire din data de 14.02.2011), 18.04.2012, 08.05.2012 (confirmare de primire din data de 16.05.2012), 28.06.2012, respectiv la 18.07.2012 (confirmare de primire din data de 23.07.2012), despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vede rescris.
La data de 07.06.2012, Zlotea Marian s-a prezentat la sediul Agenţiei Naţionale de Integritate, ocazie cu care a luat cunoştinţă de informaţiile şi datele cuprinse în dosarul de evaluare, iar, ulterior, la data de 31.07.2012, a depus un punct de vedere.
 La data de 17.02.2009, Zlotea Marian a fost numit în funcţia de Preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (A.N.S.V.S.A.), cu rang de secretar de stat.
La data de 15.07.2010, Zlotea Marian a fost eliberat din funcţia de Preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, de catre premierul Boc.


Veniturile realizate de către ZLOTEA MARIAN împreună cu familia, în perioada pentru care au fost identificate diferențe semnificative (17.02.2009 - 15.07.2010), au fost în cuantum total de 631.191,97 Lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de  1.005.483,57 Lei.
Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, potrivit dispozițiilor art. 18, alin. 4 din Legea nr. 176/2010, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la averea dobândită şi veniturile realizate de către Zlotea Marian, în perioada exercitării funcţiei de Preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (A.N.S.V.S.A.).
 Mazilierea lui Zlotea a pornit de la înregistrările apărute în Adevarul.ro în care Zlotea îşi informa subalternii că DNA are un dosar deschis la agenţie pentru fapte de corupţie, în vizor erau tocmai apropiaţii săi Doina Lupu, Marius Hofman şi Mădălina Podosu.

Imagini incredibile filmate la o videoconferinţă susţinută de Marian Zlotea, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) scot la iveală faptul că în instituţiile statului există aranjamente prin care banii publici sunt deturnaţi fără ezitare. Marian  Zlotea le cerea angajaţilor din teritoriu (sunt circa 5.000 la nivelul întregii ţări) nici mai mult, nici mai puţin decât să doneze al 13-lea salariu unei societăţi comerciale patronate de sindicatul din instituţie. Acţiunea fostului preşedinte este un abuz evident în serviciu, câtă vreme veniturile salariale reprezintă proprietatatea angajatului, care nu poate fi obligat să renunţe la ele.

Interesant este că fostul preşedinte al ANSVSA dădea asigurări că "va rezolva" să se plătească al 13-lea salariu, în ciuda măsurilor de austeritate anunţate de Guvern. În schimb, cerea angajaţilor "să fie solidari" şi să cedeze banii "pentru binele comun".    

 "Bine comun" care însemna nişte investiţii incerte, teoretic în centre profesionale pentru veterinari.Reţeta acestei "afaceri" se ridică la circa 2,5 milioane de euro, având în vedere că salariul mediu al celor 5.000 de angajaţi este de circa 500 de euro.

Zlotea a fost numit în funcţie pe criterii eminamente politice, având în vedere că nu are absolut nicio legătură cu meseria de veterinar. Este absolvent de "petrol şi gaze" şi  doctorand în “ istoria  Europei” ( prietenia cu infractorul Costin George se simte) .
De altfel, imediat după numirea din 2009, Zlotea a pornit o amplă campanie de politizare a conducerilor celor 41 de direcţii judeţene sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor. S-a ajuns chiar şi la situaţii bizare, în care au fost înlocuiţi directori care erau membri PDL (cum s-a întâmplat la Galaţi), pentru că aceştia nu ar fi "demonstrat loialitate faţă de partid". Sintagma poate fi tradusă prin "au amendat şi firmele sponsorilor PDL".

„Integrul” preşedinte interimar, Marian Zlotea, măsluitor al ordinelor de la ANSVSA
Ziarul de investigaţii  publica, în aceeaşi perioadă, un amplu reportaj cu referire la sfidarea deciziilor Curţii Constituţionale de către Marian Zlotea. În plus, jurnaliştii spun despre Zlotea că ar fi emis în fals zeci de ordine antedatate.

Politizarea funcţiilor de conducere din instituţiile publice deconcentrate, demarată cu scandal, anul trecut, când Guvernul a emis două ordonanţe pentru modificarea statutului funcţionarilor publici, continuă şi în prezent. Asta cu toate că cele două acte normative au fost declarate neconstituţionale. La Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), numirea în funcţii a clientelei politice s-a făcut prin încălcarea hotărârilor Curţii Constituţionale a României şi printr-un şir de falsuri. Ex-preşedintele ANSVSA nu s-a grăbit să-i revoce din funcţii pe directorii coordonatori, încălcând astfel cu bună ştiinţă Decizia CCR. Marian Zlotea a sperat că un nou demers al Guvernului va anula efectele hotărârii magistraţilor. În februarie 2010, Executivul a iniţiat un proiect de lege, având acelaşi conţinut ca şi ordonanţele declarate neconstituţionale. În perioada în care se făceau diligenţele pentru promulgare, actul normativ a fost atacat la CCR. La 4 mai 2010, judecătorii au declarat legea neconstituţională, argumentând că a fost încălcat principiul constituţional al egalităţii. 
Judecătorii   au mai susţinut în decizie că iniţiativa Executivului pune sub semnul întrebării însuşi scopul Legii 188/1999, adică .
Pentru a nu putea fi acuzat că a încălcat Hotărârea CCR, pe 4 mai 2010, dată la care legea de modificare a statutului funcţionarului public a fost declarată neconstituţională, şeful ANSVSA a emis în fals zeci de ordine antedatate. Potrivit surselor, mai multe funcţionare ale ANSVSA au fost reţinute la serviciu până târziu pentru a redacta ordinele pe calculator. Dispoziţiile stipulau schimbarea din funcţie a directorilor coordonatori, conform deciziei magistraţilor. Prin aceleaşi acte, Zlotea a numit provizoriu directori executivi, până la organizarea concursurilor de ocupare a posturilor. În total, au fost emise 140 de ordine, antedatate 26 februarie 2010 – pentru a se încadra în termenul maxim de 45 de zile prevăzut de legislaţie pentru aplicarea deciziei CCR. Ca să justifice intervalul de mai bine de două luni dintre pretinsa dată de emitere (26.02.2010) şi ziua intrării în vigoare a ordinelor (04.05.2010), perioada respectivă a fost considerată preaviz, lucru ilegal.
Tot pe 4 mai 2010, Zlotea a organizat o videoconferinţă cu directorii din ţară, pe care i-a convocat, a doua zi, la Bucureşti, pentru a lua la cunoştinţă de ordinele respective. O dovadă în plus că ordinele au fost antedatate vine de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP). Şeful ANSVSA a obţinut de la ANFP avizul de numire provizorie în posturile de directori executivi abia în 5 mai 2010, adică în ziua în care şefii DSVSA din ţară au fost convocaţi la Bucureşti pentru a semna de primirea ordinelor” (sursa:www.ziaruldeinvestigatii.ro)
Zlotea şi-a turnat colegii de partid la Poliţie
Şi cum lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba, „prăpădul” lui Marian Zlotea a continuat şi în judeţul Teleorman. Sub o altă formă şi cu alţi actori. Conform unor surse, acesta a făcut plângeri penale unui număr de 15 preşedinţi de organizaţii locale PDL, pe care i-a acuzat că au bătut palma cu PSD la referendum, contra unor sume de bani. Evident, fără probe, şi doar în urma asmuţirii acestuia de către unii colegi, parteneri ce sunt legaţi de Marian Zlotea printr-un lanţ al slăbiciunilor. Sau, poate, printr-o relaţie de şcoală universitară de „petrol şi gaze”. Însă, acesta este un alt subiect pe care o sa-l discutam.


Ghinionul său s-a numit Elena Udrea,  şefa  Organizatiei PDL Bucureşti, ministru  la Dezvoltare- după ce a intrat în colimatorul "blondei" Zlotea a fost mazilit de la conducerea sectorului 5 PDL şi schimbat  din fruntea agenţiei sanitar veterinare -realitatea.net  
După doi ani de zile de deşert, lui Zlotea i-a surâs din nou soarta atunci când Vasile Blaga mentorul sau, a ajuns preşedintele PDL iar Elena Udrea a fost trasă pe linie moartă.Ca un părinte iubitor Blaga i-a făcut dreptate lui Zlotea şi l-a trimis să fie şef interimar al organizaţiei de la Teleorman.