Arhivă blog

luni, 27 februarie 2012

Secretarul de Stat GEORGE COSTIN suspectat de organizarea unei reţele de traficare a certificatelor de revoluţionar şi de luare de mită,a fost retinut de DNA

 Dep. Nicolae Mircovici:George Costin urmează să fie destituit din postul de secretar de stat pentru revoluţionari”

Pres.PSD Victor Ponta :"George Costin şi Doru Mărieş sunt cei doi impostori care au relaţii toxice cu preşedintele Traian Băsescu şi cu PDL şi au reprezentat tot ceea ce înseamnă murdărirea idealurilor celor care au ieşit în stradă în decembrie 1989. Dacă Justiţia îşi face datoria, mai bine mai târziu decât niciodată".

George Costin a fost reţinut de procurorii DNA, la Piteşti. Procurorii piteşteni au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui George Costin pentru fapte de corupţie, surse judiciare susţinând că acesta ar fi suspectat de organizarea unei reţele de traficare a certificatelor de revoluţionar şi de luare de mită.
La ora transmiterii acestei ştiri, Costin a părăsit sediul DNA Piteşti sub escortă, fiind dus în arestul Poliţiei Judeţene Argeş.
Secretarul de stat pentru problemele revoluţionarilor George Costin a fost adus de poliţişti, luni după-amiază, la sediul DNA din Piteşti, unde este audiat în cazul unor acuzaţii privind infracţiunea de luare de mită.
Costin ar fi suspectat de luare de mită, în acest dosar fiind făcute cercetări de aproximatriv un an, după ce la sediul Asociaţiei "23 Decembrie 1989 Metrou” din Bucureşti a fost găsită o sumă de bani pe care Costin ar fi primit-o ca mită.
În paralel cu adierea lui George Costin, are loc o percheziţie la sediul Asociaţiei revoluţionarilor din municipiul Câmpulung Muscel. 
"Pe problema care face obiectul acestei conferinţe de presă (amendamentele făcute de George Costin la Legea 341/2004 - n.r.) am solicitat, în primă fază, şi după aceea am fost destul de ferm în a lămuri o problemă legată de acest secretariat de stat pentru problemele revoluţionarilor şi domnul prim-ministru, preşedintele PDL şi secretarul general al PDL (…) mi-au spus că urmează să fie destituit domnul George Costin din funcţia de secretar de stat", a spus Mircovici.
El a susţinut că demiterea va fi decisă probabil în cursul zilei de luni, urmând ca marţi, cel târziu, să fie numit un nou secretar de stat.