Arhivă blog

sâmbătă, 22 decembrie 2012

RAYMOND LUCA îi scrie premierului Ponta.Vrea "scaunul" de Secretar de Stat la SSPR.

Prieteni şi "negustori" de certificate
În şedinţa Comisiei Parlamentare a Revoluţionarilor din 11 septembrie 2012, la care a participat şi fostul secretar de stat Sorin Vintilă Meşter, discuţiile purtate au relevat existenţa unor tensiuni între aceste instituţii.  Iata scrisoarea semnata de Raymond Luca in care  solicită demiterea de urgenţă a lui Sorin Vintilă Meşter.   Orice ar spune dl. Raymond, nu se poate disculpa de faptele penale ale fostului secretar de stat Costin,de-altfel prietenul lui.      La numirea lui  George Costin în fruntea SSPR( la sediul asociatiei 21 Decembrie) ex-senatorul PNL Raymond Luca îşi manifestase aprecierea faţă de calităţile de lider al acestuia :
 “În fruntea acestui, acestei instituţii vine un om de-al dumneavoastră, un lider incontestabil. Este un lider nu numai pentru că a avut sau are cea mai numeroasă organizaţie de revoluţionari, şi asta spune multe. De ce o are pe cea mai mare organizaţie?
…………………………………………………………………………………..........
E un om care ţine cu dinţii de dreptatea lui, şi tre’ să vă mărturisesc că de cele mai multe ori are dreptate. Sau trebuie să-i dai dreptate. Sigur, e un lider controversat. Un om care îşi creează o organizaţie atît de numeroasă nu se poate să nu trezească invidie şi, cine ştie, supărări din partea altor şefi de organizaţii, de asociaţii de revoluţionari. Multe asemenea reclamaţii le-am primit în acest an şi jumătate de cînd sînt preşedintele comisiei parlamentare. Dar şi asta spune… Dacă eşti un lider controversat înseamnă că totuşi eşti în primul rînd un lider. Se vorbeşte de tine. Pentru că ce poa’ să fie mai rău despre unii aşa zişi şefi de (neînţelegibil) să nu se vorbească nimic despre ei. Eu şi astăzi, cu toate că ştiu cîte asociaţii de revoluţionari sînt în această ţară, nu cred că îi ştiu decît pe cîţiva dintre liderii acestor asociaţii. De ce oare? Pentru că foarte mulţi dintre liderii dumneavoastră au uitat că sînt lideri. Au uitat că au o responsabilitate faţă de oamenii pe care trebuiau să-i reprezinte. Foarte multe plîngeri primesc la comisie din partea revoluţionarilor abandonaţi de şefii lor. Oameni care nu şi-au preschimbat, nu şi-au alcătuit dosarul. Au fost pur şi simplu uitaţi. De lideri! Oamenii lui Costin n-au fost. Şi iată, din cauza lui Costin, şi acesta este un merit extraordinar pe care îl are Costin. Sînt convins că talentul său organizatoric va fi pus în valoare în această instituţie publică”.

Toate acestea se petreceau in anul 2010 cand premierul Boc l-a numit in functie pe "infractorul" Costin la recomandarea europarlamentarului Monica Macovei!


După arestarea infractorului George Costin in 2012, senatorul PNL Raymond Luca a publicat pe sait-ul Camerei Deputaţilor,,urmatoarea declaratie( daca o comparam cu prima, vedem caracterul de pupincurist al lui Raymond) în numele Comisiei Parlamentare a Revoluţionarilor din Decembrie (CPRD) pe care o conducea atunci:

Parlamentul României
Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989
Cabinet Preşedinte

Secretariatul General al Guvernului
Spre ştiinţă: Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989

Avînd în vedere ancheta declanşată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Piteşti, în legătură cu faptele săvîrşite de către George Costin în calitate de preşedinte al unei asociaţii de revoluţionari, împreună cu alţi membri ai acestei asociaţii, vă adresăm rugămintea ca, în conformitate cu prevederile art. 49 din normele pentru aplicare a Legii 341/2004, adoptate prin HG nr. 1412/2004 cu modificările şi completările ulterioare, să solicitaţi Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 să se sesizeze şi să treacă de urgenţă la reverificarea tuturor dosarelor care au primit avizul asociaţiei condusă de George Costin.
În acest sens menţionăm prevederile art. 49 din HG nr. 1412/2004, astfel:
“(1) în cazul în care, pe baza unor elemente de noutate, constatate din oficiu sau la sesizarea oricărei persoane fizice sau juridice de drept public sau privat, reiese faptul că noile tipuri de certificate au fost eliberate unor persoane care nu îndeplinesc condiţiile prevăzute de Legea nr. 341/2004 sau de normele metodologice, SSPR procedează la anularea certificatelor respective şi propune Preşedintelui României retragerea titlurilor atribuite în baza acestora.

(2) Analiza elementelor de noutate şi decizia cu privire la anularea certificatelor sînt de competenţa Comisiei prevăzute la art. 13.
(3) Anularea certificatelor şi înaintarea propunerii de retragere a titlurilor se face de către SSPR, cu avizul Comisiei Parlamentare”
.
În acest sens vă asigurăm de toată colaborarea şi sprijinul Comisiei parlamentare.
Cu stimă,
Preşedinte
Senator Raymond Luca


NU CUMVA SENATORUL RAYMOND LUCA  "L-A LUCRAT" PE SORIN MEŞTER ÎN SEPTEMBRIE 2012, PENTRU A OCUPA EL,"SCAUNUL" DE LA SSPR ?