Arhivă blog

marți, 18 decembrie 2012

NU trebuie să uităm TIMIŞOARA !

 In Memoriam
colaj Timisoara
    Au trecut 23 de ani,  când la Timisoara s-a aprins flacara Revolutiei Române, iar primii tineri au inrosit cu sangele lor treptele Catedralei Metropolitane,unii murind iar altii fiind grav raniti.Erau tinerii care taiasera stema comunista de pe steagul tricolor. 
Erau tinerii care in deplina solidaritate au plecat de acasa, si  intr-un entuziasm  pe care numai varsta poate sa-l explice, au ales  MOARTEA.

Au trecut 23 de ani de la funesta actiune a fortelor represive, numita "Operatiunea TRANDAFIRUL", cand au fost furate 43 de cadavre de la morga Spitalului Judetean din Timisoara în noaptea de 18-19 decembrie 1989, incinerate in Bucuresti iar cenusa aruncata in canalul din Popesti-Leordeni.Masina frigorifica care a facut transportul a fost preluata de col.Baciu la km.36 de pe sos. Bucureti -Pitesti
In Spitalul Judeţean au fost internati 257 de răniţi din care au decedat 82 de  persoane.
Oamenii regimului comunist, erau hotarati sa stearga orice urma a crimelor din  17 decembrie, atunci cand au furat cadavrele timisorenilor  impuscati.Romanii sunt crestin-ortodoxi si este in datina strabuna sa-si cinsteasca si sa-si vegheze mortii.

Au trecut 23 de ani ,si aceasta crima  nu poate fi acceptata  si nici macar inteleasa sau explicata.Sedinţa din seara zilei de 18 decembrie 1989 a fost convocată de gen. de militie Nuţă, care a trasat  sarcini clare: col. Nicolae Ghircoiaş să coordoneze personal activitatea de "selecţionare a cadavrelor care urmau a fi ridicate, întrucât cunoştea situaţia morţilor şi răniţilor, el consultând în acest sens evidenţele spitalului". Deheleanu Ion "să asigure vehicul pentru transport". Corpodeanu "să desemneze echipa de lucru".

Iata lista persoanelor "aduse" de la Spitalul Judeţean Timişoara  şi incinerate la Crematoriul "Cenuşa" din Bucureşti . Nu au existat vinovaţi, nu a fost nimeni tras la răspundere!

1. Andrei Maria
-  2. Aprod Mihai
-  3. Balogh Pavel
-  4. Balmus Vasile
-  5. Barbat Lepa
-  6. Banciu Leontina
-  7. Belehuz Ioan
-  8. Belici Radian
-  9. Caceu Margareta
-  10. Chorosi Alexandru
-  11. Cruceru Gheorghe
-  12. Carpin Dănuţ
-  13. Csizmarik Ladislau
-  14. Ciobanu Constantin
-  15. Wittman Petru
-  16. Nagy Eugen
-  17. Ferkel Suteu Alexandru
-  18. Florian Antoniu Tiberiu
-  19. Girjoaba Dumitru Constantin
-  20. Hategan Petru
-  21. Iosub Constantin
-  22. Iotcovici Gheorghe Nuţu
-  23. Ewinger Slobodanca
-  24. Ianos Paris
-  25. Luca Rodica
-  26. Lăcătuş Nicolae
-  27. Munteanu Nicolae Ovidiu
-  28. Miron Ioan
-  29. Motohon Sliviu
-  30. Mardare Adrian
-  31. Otelita Aurel
-  32. Oprea Gogu
-  33. Osman Dumitru
-  34. Radu Constantin
-  35. Sporer Rudolf Herman
-  36. Stanciu Ioan
-  37. Sava Angela Elena
-  38. Zabulica Constantin
-  39. Zornek Otto
-  40. cadavru neidentificat
-  41. cadavru neidentificat
-  42. cadavru neidentificat
-  43. cadavru neidentificat

Bucureştiul cinsteşte si respectă memoria acestor martiri ucişi cu brutalitate.Nimeni nu are voie să uite jertfa lor pentru desfiinţarea dictaturii comuniste, pentru ROMÂNIA!
ec.Ion IOFCIU