Arhivă blog

miercuri, 17 februarie 2010

SCRISOARE DESCHISĂ ÎMPOTRIVA IMPOSTURII


Către : Excelenţa Sa Domnul EMIL BOC
PRIM MINISTRU al GUVERNULUI ROMÂNIEI


Spre ştiinţa : Doamnei Procuror General Laura Codruta KOVESI

Ţinând cont de declaratiile abuzive ale unor impostori care vorbesc in numele revolutionarilor autentici, aruncand astfel o umbra asupra imaginii democraţiei câştigate in Decembrie 1989, declarăm că:

PROTESTĂM CU HOTARÂRE ŞI DEZAVUĂM PUBLIC: impostura,santajul si actele provocatoare(in privinţa dosarului Revoluţiei 97/P/1990) săvarşite de către impostorul Marieş Teodor, asa-zisul"preşedinte" al Asociaţiei 21 Decembrie.

Amintim ca: CEDO(Curtea Europeana pentru Drepturile Omului) precizeaza in scrisoarea trimisa pe 9 octombrie 2009,si semnata de grefierul Sectiei a III- a, dl. Santiago Quesadaca:” accesul efectiv la dosarul Revolutiei, precum si fotocopierea acestuia, se va face fara prejudicierea drepturilor unor terti “.Un asemenea acces ar fi trebuit tradus,prin masuri care sa le aduca reclamantilor la cunostinta dosarul, cu posibilitatea pentru acestia, avand in vedere volumul important de documente, de a obtine copii dupa documentele pertinente pentru apararea plangerii lor in fata Curtii.
Precizam că:
Asociaţia Baricada Inter 1989 a depus o plangere penala nr.11986/21.05.2009,cu privire la macelul din 21 decembrie de la Inter, si am cerut disjungerea acestei cauze, din dosarul nr.97/P/1990,interventie ramasa fara raspuns.
Subliniem că:
Legea nu permite copierea actelor in faza urmaririi penale,atat timp cat aceasta nu este finalizata, si nu se pot copia documente din dosar.Partile pot cere Parchetului sa le puna la dispozitie copii dupa piesele dosarului,numai in situatia cand urmarirea penala este finalizata.
Potrivit legislaţiei , urmarirea penala este confidentiala, ceea ce inseamna ca parţilor li se poate pune la dispozitie dosarul pentru studiu cel mult, si ca in nici un caz nu este permisă copierea acestuia.
Tot legea precizează,ca in cursul urmaririi penale este cerută publicitate limitată, care presupune evitarea oricaror modalitati ca acte din dosarul aflat in cursul urmaririi penale să ajungă in presă.
Publicitatea limitată este susţinută si de CEDO care spune că: “trebuie sa li se acorde parţilor facilităţile necesare apărării, adică accesul la dosar prin citire si informare.”
Prin urmare :
Curtea de la Strasbourg, NU a cerut in mod expres Ministerului Public, ca intreg dosarul sa fie copiat, si pus la dispozitia “revoluţionarului –şef” Marieş Teodor. In comunicatul din 9 iulie 2009,CEDO mentioneaza ca documentele privin dosarul Revolutiei sunt suficiente, si ca nu pot fi transmise la Curte “documente in afara cadrului procesual”.
VĂ ÎNTREBĂM :
1. CINE a hotarat ca dosarele cuprinzand materiale probatorii, si declaratiile date de revolutionariidin cele peste 65 de asociatii legal constituite, sa fie puse la dispozitia acestui impostor?
2. CINE raspunde in fata legii, de faptul ca de câteva luni asistam la un circ mediatic cu si despre documentele din aceste dosare , privitoare la fapte, oameni, locuri si intamplari, declaratii , pe care Maries impreuna cu fostul magistrat Dan Voinea (autorul rechizitoriului nesemnat de la Targoviste si demis din functie pentru tergiversarea anchetelor) le expun public, aruncând in derizoriu intregul probatoriu?
3. CINE a dispus, ca impostorul Maries sa fie reprezentantul tuturor asociatiilor de revolutionari,tinand cont de faptul ca acesta nu are nici calitatea de revolutionar si nici nu este mandatat de cineva?
Presedinte
Ion IOFCIU
Bucuresti – 13 februarie 2010