Arhivă blog

luni, 8 februarie 2010

Dupa 20 de ani…..sau istoria unei imposturi !


9 februarie 1990. Ziua in care a fost semnat actul de nastere al Asociatiei “21 DECEMBRIE”, cu primul ei presedinte,Rece Traian.
Au trecut 20 de ani,intr-o lume gandita si cladita pe fals si impostura, traind cu aceeasi senzatie ca mergem intr-o directie gresita, fara sa invatam nimic din poscomunismul trait.
Votam emotiv si irational, suntem hipnotizati de spectacolul unei clasei politice corupta, aroganta,si nedreapta,fara sa realizam ce este important. Schimbarea ne sperie,iar daca suntem dezamagiti de cei pe care i-am ales, îi alegem din nou “pentru a termina ce au inceput”. Tensiunea acumulata de catre o Romanie suferinda , in care politicienii nu isi asuma erorile si greselile acestei democratii originale,ar putea duce la un seism social greu de anticipat.
Viitorul ramane in continuare sclavul trecutului!
Acum 20 ani, Asociatia 21 Decembrie, devenea întîimergatorul unei societati civile inca nematurizata, fiind cel mai activ si mai vocal ONG, calit la scoala democratiei din strada.Dintre veteranii lui "21" i-aş aminti pe:Mihai Lucian,Dragoş Pislaru,Dan Petre,Marian Munteanu,Rece Traian,Ion Gâtlan,Nancu Alexandru, Popescu Ovidiu, Petre Constantin alias dr. Barbi,Stefan Boran si multi altii ,oameni care au devenit: profesori,ambasadori, parlamentari,primari,consilieri sau ministri!
Cine isi mai aminteste ca acum multi ani, eroul CĂLIN NEMEŞ a fost declarat de catre Adunarea generala a asociatiei,Presedinte de Onoare?
Astazi,atât pe cei de mai sus, cât şi pe altii, nu ii mai regasim printre membrii lui” 21”. Unii au devenit pensionari, pe altii i-a luat Dzeu la el, iar cei mai multi au fost indepartati sau au abandonat, bolnavi si suferinzi,scirbiti de minciuni si satui de ipocrizie si impostura.
Daca treci pe str. Batistei, observi imediat in curte,bustul Seniorului Coposu,(marturie a anilor cand in acea cladire,a fost multa vreme, sediul CDR) a carui privire trista,parca spune: luaţi-mă cu voi,ce caut aici!

Te cuprinde disperarea cind vezi ca Asociatia celor care au fluturat steagul libertatii la baricada de la Inter,a ranitilor si invalizilor,a arestatilor si torturatilor, adica a celor care au supravietuit celui mai cumplit macel, a intrat pe mana unei camarile greu de acceptat si imposibil de inteles.

Cine este asa-zisul presedinte care-i conduce? Un impostor pe nume Mărieş, revolutionarul invizibil din 21 decembrie si provocatorul din timpul Pietei Universitatii, incitator la violenta si distrugeri in 13 iunie1990 si condamnat prin sentinta definitiva la inchisoare! Acest “revolutionar sef”sustinut de o anumita presa ,a devenit spaima Parchetului si teroarea CEDO,proferand amenintari si santajand,pentru a intra in posesia dosarelor Revolutiei si Mineriadei.
Nu peste mult timp, se va confirma si interesul crescut al unor structuri, pentru ancheta in derulare in cele 2 dosare,precum si rolul acestui impostor sustinut din umbra de fostul procuror Voinea(revolutionar cu merite deosebite pt.rechizitoriul nesemnat de la Tirgoviste).

Minunatul Romulus Vulpescu scria:
In fiecare zi, ne batem joc
De păsări, de iubire şi de mare,
Şi nu băgăm de seama că, in loc,
Rămine un deşert de disperare.


Pentru cei care au mai ramas,pentru oamenii cinstiti care cred in valorile umane,in dreptate si in adevar , tuturor le urez: La Mulţi Ani,”21” !

 ec.Ion Iofciu