Arhivă blog

miercuri, 16 decembrie 2009

APEL LA RECUNOSTINTA !

Democratia si libertatea adevarata, mai inainte de toate, cer moralitate.(I.H.Radulescu)


La 20 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, România este perceputa ca una dintre cele mai corupte ţări din UE, incapabilă să acceseze şi să gestioneze fondurile europene, incapabilă să îşi creeze si sa-si intretina propria infrastructura, incapabilă să îşi educe proprii cetăţeni si incapabilă să asigure sănătatea, accesul la justitie şi sa asigure securitatea propriilor cetateni. Romania este tara in care se moare in spitale sau in ambulante pentru ca nu sunt medicamente, medici, curatenie si omenie. Este ţara în care promisiunile nu se respecta, iar tupeul înlocuieşte legea sau comportamentul civilizat
România in care traim nu a fost capabilă, ca stat, să îşi promoveze propria elită respectată şi urmată în exemplul ei de cetăţenii ţării si să se impună restului lumii prin acţiuni coerente, concrete şi bine argumentate. A reusit sa isi creeze, in schimb, o droaie de politicieni care s-au infiltrat in economie si administratie, o asa-zisa clasa politică dominată de persoane care provin din fosta securitate, din fostul PCR, sau din fosta nomenklatură politico-economică, si care in mare parte se regaseste in top 100 al milionarilor Romaniei.
Anul acesta comemoram doua decenii de la sangeroasa zi de 21 Decembrie 1989,cand Ceausescu,inca spera ca Bucurestiul va condamna revolta de la Timisoara.Atunci langa hotelul Intercontinental,fortele represive ale regimului comunist, executand ordinele primite,au deschis focul fara mila, impotriva a sute de romani In noaptea de 21 spre 22 decembrie, la baricada s-au dat lupte grele,Piata Universitatii devenind ulterior simbol al’’anticomunismului’’. Macelul ordonat a insemnat 51 de morti,598 de raniti si mutilati si peste 900 de oameni arestati si batuti cu bestialitate. Cinism, manipulare, haos dirijat , diversiune,confruntarea structurilor care-şi disputau puterea, avand ca rezultat sacrificarea multor oameni nevinovaţi? Inca nu stim.
Cercetarile,anchetele,precum si dosarul nr.97/P/1990(Dosarul Revolutiei), au fost tergiversate si muşamalizate in aceste doua decenii . In toti acesti ne-am jucat de-a justitia,am simulat democratia,populatia a saracit, iar peste 2 milioane de romani muncesc printre straini. Malversaţiunile, presiunile şi diversiunile efectuate de reprezentanţii de vârf ai statului român, ai Parchetului si Justitiei, aruncă o pată asupra credibilităţii României ca stat de drept.
Am pus la dispoziţia Parchetului militar, de-a lungul anilor,toate probele,declaratii personale şi date, necesare procesului.
Am adus la cunoştinţa opiniei publice, sistematic, prin toate canalele media la care am avut acces, elementele acestui dosar si informaţii relevante cu privire la cei care se fac vinovaţi. Toate aceste demersuri,precum si apelurile noastre catre toate nivelele de autoritate si decizie ale Statului,au ramas fara raspuns si efect juridic.
In Decembrie 1989 am iesit in strada strigand : ‘’ Alegeri libere ‘’, ‘’Jos comunismul’’, ‘’Timisoara ’’,’’Noi suntem poporul,jos cu dictatorul’’ !
Astazi ?
Nimeni nu intreaba de legea care confera drepturi fostilor luptatori anticomunisti! Nimeni nu vorbeste de rau, legea care confera drepturi fostilor detinuti politici! Nimeni nu contesta legea care confera drepturi pentru veteranii de razboi!
Dar pe NOI,cei din Decembrie 1989,va rugam sa nu ne incadrati in randul autorilor loviturii de stat !
Noi, am dat atunci in Decembrie, o lovitura mortala, celei mai odioase diktaturi, unui sistem criminal, acceptat de parintii, si bunicii nostri !
Am iesit de Craciun,sa ne luam ratia de libertate !

Presedinte Ion IOFCIUBucuresti 16 decembrie 2009