Arhivă blog

marți, 30 martie 2010

COMUNICAT

Grupul de Dialog al Revoluţionarilor din Decembrie 1989

Zilele trecute, la initiaţiva unui Grup de Dialog, reprezentând 16 organizaţii din Bucureşti, a avut loc intrunirea extraordinară ,a Colegiului Naţional al Revoluţionarilor (organ consultativ al S.S.P.R.)
La această întrunire au fost invitaţi : senatorul PNL Raymond Luca, preşedintele Comisiei Parlamentare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989, şi Secretarul general al S.S.P.R, dl.Nicolaescu Adrian- PDL. Acesta din urmă nu a fost prezent, fiind reprezentat de dna.Sabău Lucia consilier juridic la S.S.P.R.
Au fost prezenţi in sală preşedinti sau vicepreşedinţi reprezentând 34 de asociaţii din Banat,Moldova,Oltenia,Transilvania,Dobrogea si Bucureşti.
Ordinea de zi a fost prezentată de dl.Ion Iofciu,care a fost desemnat de către Grupul de Dialog, moderator al acestei întâlniri.
In preambul, moderatorul a amintit succesiunea de evenimente de-a lungul ultimilor luni, a declaraţiilor halucinante în privinţa Revoluţiei din Decembrie 1989,precum şi a unei campanii ostile a mass-media.S-au relatat declaraţiile abuzive ale unor impostori care vorbesc in numele revoluţionarilor autentici, si care aruncă astfel, o umbră asupra imaginii democraţiei si idealurilor Revoluţiei din Decembrie 1989,precum şi despre şantajul şi actele provocatoare în privinţa dosarului nr.97/P/1990.
Discuţiile au fost animate, reprezentanţii asociaţiilor punând intrebări si cerând lămuriri, celor 2 invitaţi. Dialogul s-a purtat in legatură cu situaţia dosarelor care nu au accesat în Comisia tehnică,a certificatelor blocate precum şi a adeverinţelor care nu au fost tipărite.
In finalul întâlnirii s-a dat citire unei MOŢIUNI care a fost adoptată cu majoritate de voturi. De-asemeni a fost votată Delegaţia Consiliului Naţional al Revoluţionarilor,care va avea in componenţa 7 membri, iar ca şef a fost ales dl. Ion Iofciu.

MOŢIUNE
adoptată de Colegiul Naţional al Revoluţionaţilor la intrunirea
extraordinară de la Bucureşti


S-au împlinit 20 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, şi multe întrebări au rămas fără răspuns.Romania este ţara unde justiţia are cea mai scăzută cotă de încredere; dosarul ‘’Revoluţiei’’ a fost muşamalizat iar anchetele tergiversate de către Parchet ; clasa politica este dominată de persoane din fosta nomenklatura a PCR şi din fosta securitate, infiltrate în economia şi administraţia ţării. Legea 341/2004 avea stabilit iniţial un termen de 6 luni pentru preschimbarea certificatelor,timp în care cei interesaţi puteau să-şi depună dosarele prin care să dovedească cu probe, că au avut cu adevărat merite în revoluţie. Problema preschimbării se lungeşte la 5 ani şi 10 luni, iar avalanşa de prorogări face ca verificarea finală sa fie amânată,iar infracţiunile săvârşite în problema certificatelor să se prescrie.
Cine are nevoie de aceste prorogări de termene ? Bineînţeles că impostorii care trebuie să-şi fabrice declaraţii şi probe false,pentru a-şi lua certificatele.
Ca urmare a situaţiei existente şi a dificultăţilor prin care trecem, propunem spre adoptare urmatoarea moţiune:

1.Blocarea prorogării Legii nr.341/ 12 iulie 2004 modificată şi republicată ,şi sesizarea Curţii Constituţionale, în privinţa neconstituţionalităţii modificărilor efectuate, şi a prorogării de termene la nesfârşit.
2.Ne exprimăm nedumerirea ca S.S.P.R menţine într-o funcţie publică,o persoană împotriva căruia a fost deschisă acţiune juridică,iar CNSAS i-a stabilit calitatea de colaborator al Securităţii 3.Consiliul Naţional al Revoluţionarilor sa aibă un real rol consultativ, conform L 341/2004, şi să nu mai fie ignorat şi tratat cu indiferenţă.
Situaţia financiară de la Fondul Libertatea este o dovadă apolitizării excesive a SSPR,şi a lipsei de transparenţa decizională.
4.Cerem un răspuns oficial Guvernului Romaniei şi Procurorului General Codruţa Kovesi,cu privire la faptul că :
•de câteva luni asistăm la un circ mediatic, cu şi despre documentele din dosarele Revoluţiei , privitoare la fapte, oameni si intâmplări.
•impostori ai Revoluţiei împreuna cu fostul Procuror general adj.al Parchetului Militar, (autor al rechizitoriului nesemnat de la Târgovişte, continuatorul muncii lui Joarză de mătrăşire a dosarului Revoluţiei, demis din funcţie pentru tergiversarea anchetelor) expun public aceste documente, aruncând în derizoriu întregul probatoriu
5. Delegaţia Consiliului Naţional al Revoluţionarilor care va merge la întâlnirile de la Preşedenţie,Guvern şi Parlamentul României, va prezenta informări asupra discuţiilor si măsurilor convenite.
Bucureşti – 19.03.2010