Arhivă blog

luni, 2 iulie 2012

SENZATIONAL:Guvernul şi Parlamentul cer eliberarea din închisoare a fostului secretar de stat Emilian Cutean

Fost deputat PSD si Secretar de Stat la SSPR, EMILIAN CUTEAN se află în Penitenciarul Jilava, unde ispăşeşte o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru corupţie.


Sorin Meşter, membru al Guvernului din postura de secretar de stat al revoluţionarilor, şi senatorul PNL Raymond Luca, preşedintele Comisiei Parlamentare a Revoluţionarilor, au depus, la Judecătoria Sectorului 4, o cerere prin care solicită întreruperea executării pedepsei lui Emilian Cutean pe o perioadă de trei luni.
Motivaţia Parlamentului se bazează pe activitatea Comisiei Parlamentare a Revoluţionarilor de a soluţiona contestaţiile care privesc preschimbarea certificatelor de revoluţionar: „Având în vedere faptul că, în ultima perioadă, sunt depuse şi efectuate numeroase sesizări şi anchete, audierea domnului Cutean Emilian Vasile este imperios necesară în cadrul comisiei, în mod succesiv, pentru o clarificare în ceea ce priveşte întocmirea dosarelor de revoluţionar, conform Legii 341/2004, acesta fiind şi unul dintre iniţiatorii acesteia".

Emilian Cutean a fost condamnat, în februarie 2012, la cinci de închisoare cu executare, fiind acuzat că, în perioada în care era secretar de stat al revoluţionarilor, a alocat asociaţiei pe care o conducea suma de 85.500 de euro de la bugetul de stat, folosind o parte din bani în scopuri personale.Dimpreună cu cererea adresată de CPR instanţei am primit şi două documente explozive. E vorba de două sesizări trimise de Cutean unor autorităţi ale statului, dezvăluind faptul că există peste 10.000 de persoane cu certificate de revoluţionari, care primesc beneficii din partea statului român de circa 100.000 de lei / persoană şi că există chiar o bursă neagră a certificatelor, pe care acestea se vând cu 10.000 de euro bucata. Totalul prejudiciului este estimat, de Cutean, la 75 de milioane de euro. Fostul demnitar incriminează, pentru această situaţie, CPR şi SSPR.
Prima sesizare este adresată chiar CPR şi datează de la începutul anului trecut. A doua sesizare este nedatată, dar putem presupune că este ulterioară celei către CPR, întrucât reclamă şi faptul că CPR nu a luat în seamă sesizarea lui Cutean. Această a doua sesizare a fost adresată Preşedinţiei, conducerii celor două Camere ale Parlamentului şi primului ministru Emil Boc.
Coroborând cererea adresată instanţei de Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor, cu sesizarea trimisă Comisiei de Cutean, pe data de 6 ianuarie 2011, putem lesne constata că există o fractură logică în motivarea Comisiei legată de aşa-zisa necesitate de eliberare a lui Cutean. Comisia a avut la dispoziţie mai bine de un an de zile pentru a-l audia pe fostul secretar de stat, atunci când acesta se afla în libertate, şi nu a făcut-o; în schimb, distinşii senatori şi deputaţi s-au trezit că vor să-l audieze acum, „succesiv”, când omul este după gratii!
Descarcă aici adresa comisiei parlamentare.
Descarcă aici reclamaţiile lui Cutean
http://www.adevarul.ro/