Arhivă blog

marți, 3 august 2010

SCRISOARE DESCHISĂ - Romania Nu este GAZA!

Excelenţei Sale,

                                                 Domnului SHIMON PERES
                                    Preşedintele  Statului ISRAEL    


Ne adresăm Excelenţei Voastre, în numele celor pe care îi reprezentăm, precum şi a celor câteva zeci de mii de martiri ai Neamului, ucişi fără judecată de temuta Securitate, în trecutul încă proaspăt al memoriei naţionale.

Excelenţă,

După cum bine cunoaşteţi, comunitatea mozaică din România trăieşte şi munceşte în bună pace, chiar dacă istoria acestor meleaguri a fost zbuciumată, plină de controverse şi de multe ori sângeroasă. Viitoarea prezenţa a Excelenţei Voastre reprezintă un prilej pentru noi, de a încerca să clarificăm împreună, sincer şi deschis, “activitatea” unor evrei-komunişti în perioada 1940-1989.

28 iunie 1940 - A însemnat invadarea României de către trupele sovietice, având ca rezultat, anexarea Basarabiei, Bucovinei şi a Ţinutului Herţa, precum şi preluarea puterii locale de către evreii-komunişti. Este o lovitură grea, pe care românii au simţit-o în suflet, şi totodată începutul ofensivei comuniste împotriva Ţării şi a Neamului Românesc.

23 august 1944 - România era “eliberată” de Armata Roşie şi “ocupată” de cea mai odioasă diktatură comunistă! Trebuie să precizăm că la instalarea prin forţă a comunismului, coreligionarii d-vostră, au avut un rol preponderent şi condamnabil din punct de vedere istoric ! Componenţa de peste 90% a evreilor-komunişti, printre fondatorii Partidului Comunist Român (în fapt komisari sovietici de etnie mozaică) veniţi în România pe tancurile ruseşti, a însemnat scufundarea Ţării în întunericul celor 45 de ani de teroare roşie comunistă.

Excelenţă,
   Nu putem să uităm că marea majoritate a “torţionarilor” şi “educatorilor” din iadul închisorilor comuniste, care au schingiuit şi torturat sute de mii de români (opozanţi ai regimului comunist) au fost de etnie mozaică.
  Pentru o reintrare în normalitate, amintiţi-vă de Sanctitatea Sa, Papa Benedict, care şi-a cerut pe bună dreptate scuze pentru responsabilitatea creştină în legătură cu antisemitismul, şi a cerut evreilor şi creştinilor : *să se unească pentru a întări relaţiile şi să continue să meargă împreună pe drumul reconcilierii şi fraternităţii .*
Nu aşteptăm scuze, pentru că noi ştim că doar Dumnezeu, în Mila sa nemărginită, are puterea de a ierta cu adevărat, şi doar Lui ar fi înţelept să-i cereţi iertare!

Ce puteti face d-voastră, în numele comunităţii evreieşti din România şi din întreaga lume, este să adoptaţi o poziţie corectă faţă de crimele săvârşite de coreligionarii d-voastră, şi să condamnaţi public holocaustul komunist.
Mai nou, este recenta obraznicie a reprezentanţilor Comunităţii Evreieşti care pretind Băncii Naţionale a României să retragă o emisie numismatică care cuprinde sfinţi patriarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Considerăm că este un atac la adresa Creştinismului Ortodox şi o imixtiune in afacerile interne ale Statului Român!

Vă reamintim de asemenea,că declaraţiile d-voastră din 2008,când afirmaţi că „aţi cumpărat” Romania, alături de alte ţări est-europene, sunt jignitoare şi alarmante!

Trebuie să înţelegeţi şi să recunoaşteţi că ROMÂNIA NU ESTE GAZA !

Excelenţă,

În spiritul acestui ADEVĂR, având în vedere proxima vizită oficială, vă solicităm o declaraţie publică cu privire la victimele comunismului din România, la această doctrină criminală,care a dus la moartea şi distrugerea materială şi morală a milioane de români.

Pentru o mai bună informare, vă prezentăm, o listă a celor mai proeminenţi evrei-komunişti, răspunzători de holocaustul komunist din România, ţară pentru care au luptat şi au murit bunicii, părinţii, şi fraţii noştri!

O rugăm pe Excelenţa Voastră să agreeze expresia înaltei noastre consideraţii.


Asociaţia Baricada Inter 1989
prin ec. Ion IOFCIU

Mişcarea pentru Libertate
prin av. Mihai RAPCEA

Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor şi Refugiaţilor
prin Mircea SURDU

                                                                                                                     Bucureşti 3 august 2010


Anexa 1

Lista celor mai reprezentativi evrei-comunişti care au pus mâna pe România după 1944

• Ana Pauker ( Hannah Rabinshon) poreclită ”Stalin cu fustă”; secretar gen. al CC al Partidului Comunist Român (1944-1948).

Ella Diamantestein - secretara Annei Pauker.

• Ilca Melinescu (Ilka Wasserman) - şefă a MAE; directoarea editurii Cartea Rusă.

Carol Lustig - director MAE(1948-1952).

• Ana Toma (Ana Grossman) – soţia lui Pantelimon Botnarenko, şeful Securităţii; ministru la MAE (1950-1952).

• Avram I.Bunaciu (Abraham Gutman) - Ministru al Justiţiei (1948-1952); ambasador la ONU (1956-1957); ministru MAE(1958-1961).

• Leonte Răutu (Lev Oigenstein) - membru CC al PCR (1948-1972) şi multe alte funcţii înalte.

• Miron Constantinescu (Meher Cohen) - membru al CC al PCR; ministru al Minelor.

Ghizela Vass - membru CC al PCR (1948-1984); membru în conducerea Comitetului Democratic Evreiesc în 1950. Matuşa lui Bogdan Olteanu ( PNL),fost preş. al Camerei Deputaţilor; vicepreşedinte al BNR.
Leopold Filderman - Preş. al Comisiei Superioare de Epuraţie de pe lânga Federaţia Uniunilor de Comunităţi Evreieşti.

• Gheorghe Apostol (Aaron Gerschwin) - conducătoral PCR; contracandidat al lui N. Ceauşescu (1945-1988).

Heinrich Kreidl - secretar gen. în Min. Lucrarilor.

Jean Coller - şef Direcţia de cadre (1945-1950).

• Walter Roman (Erno Neulander) evreu din Oradea; şef al direcţiei Politice a Armatei; tatăl lui Petre Roman ,Prim Ministru al României 1989-1991).

• Silviu Brucan (Saul Bruckner) conducătorul campaniei de bolşevizare a României; ambasador la Washington (1956-1962).

• Leonte Tismaneanu (Enea Leon Tismeneţki) redactor şef la editura PCR; profesor la Fac. de Marxism-Leninism; tatăl lui VladimirVolodea Tismaneanu, actual preşedinte al IICCMER.

• Alexandru Nicholschi (Boris Grundberg); evreu basarabean, şef NKVD pt. România; şef la DGSP/MAI (1948-1961).

• George Silviu (Gersch Golinger); secretar gen. al MAI (1946-1953).

• Teohari Georgescu (Burah Tescovici) agent NKVD; ministru MAI (1944-1952).

Moises Haupt - general, comandant militar al Bucureştiului (1944-1950).

Ştrul Mauriciu - colonel, director al Securităţii Galaţi (1948). Foştii deţinuţi politici îi atribuie acte de o deosebită cruzime. În zona Vrancei, cu prilejul revoltelor ţărăneşti din 1950-1951, Securitatea îi lega, pe cei capturaţi, cu sârmă ghimpată, scuipându-i şi umilindu-i înainte de a-i împuşca.

Bondarenco Pantelimon (Pantiuşa), general. A fost şeful D.G.S.P. din august 1948, ministru adjunct şi locţiitor al ministrului de Interne (1949-1956). Responsabil de moartea a peste 400.000 de victime anti-comuniste din închisori şi lagăre. Singurul asasinat care i se atribuie personal este cel al lui Ştefan Foriş, în subsolul unei clădiri de pe Aleea Alexandru, în 1946. Ajutat de şoferul lui, Dumitru Neciu, Pantiuşa l-a ucis cu o rangă de fier, apoi l-a aruncat într-o groapă săpată în prealabil în aceeaşi curte, acoperindu-l cu moloz.

Fuchs (Fux) Iani- maior, Fălticeni .

Feller Moritz-locotenent, Botoşani.

Lista este lungă şi cuprinde încă 211 nume de evrei-comunişti din posturile cheie ale defunctului Partid Comunist Român !