Arhivă blog

luni, 21 septembrie 2015

Șeful RA-APPS „sifonul Doi ș’un sfert”!


Printre „bombele” detonate pe banda rulanta de catre procurorii Laurei Codruta Kovesi, arestarea unui functionar public ca GEORGIAN SURDU poate trece neobservata. Si, totusi, spulberarea de catre DNA a mitului intangibilitatii celui care conduce Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat de opt ani si pe mandatul a patru guverne a dat frisoane multor nume grele.

 Iar DNA poate da acum marea lovitura, mai ales ca aproape ca nu a fost politician sau mare afacerist abonat la contractele cu statul care, in toata aceasta vreme indelungata, sa nu apeleze la serviciile celui care conducea cu mana de fier un adevarat imperiu imobiliar aproximat la cateva miliarde bune de euro. Insa spaima celor care au intrat in combinatii cu Surdu va fi cu atat mai mare dupa ce vor afla, acum, si marele secret din „mapa profesionala” a celui care s-a lansat in afacerile cu asigurari din postura de sofer al lui Daniel Tudor, personaj extrem de controversat aflat de-a lungul timpului in conducerea CSA sau ASF. Si cel care, se pare, l-a pus pe Surdu sef la RAAPPS. Insa odata instalat la butoane, acesta a trebuit sa se si mentina acolo.
Si a reusit acest lucru, dupa cum sustin sursele noastre, si cu sprijinul nemijlocit al serviciului secret „Doi s’un sfert”, DIPI avand in el un colaborator onest si zelos.

Carligul” lui Bigiu
Procurorii anticoruptie au reusit arestarea lui Georgian Surdu in urma denuntului formulat de catre „baronul” buzoian Cristinel Bigiu, care s-a spovedit ca seful RAAPPS i-ar fi cerut sa-i dea contracte pentru una din firmele controlate din umbra, SC Construct Co Grup SRL. Iar fostul presedinte al Consiliului Judetean Buzau s-a conformat, in schimbul unui comision de opt la suta, acordandu-i lui Surdu un contract de 48.678.773,89 lei pentru „modernizare drumuri de interes local, retea publica de canalizare si statie epurare in comuna Ghergheasa”. Iar asa cum lucra de obicei, seful RAAPPS a bagat la inaintare o alta firma, despre care procurorii sustin ca ii apartinea in fapt, societatea de consultanta Devopia Consulting.
 Regele asigurarilor
Insa, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, separat de aceste fapte de coruptie, Georgian Surdu ar fi fost identificat si drept unul dintre marii jucatori de pe asa-numita „piata neagra” a asigurarilor. Si asta inca dinainte sa fie „mana dreapta”, sau, dupa cum zic fostii sai colegi, chiar soferul lui Daniel Tudor. Pentru ca acelasi Surdu s-ar fi invartit in combinatii cu asigurari inca de pe vremea cand punea deoparte bani frumosi pentru partajul de la primul divort. Ce-i drept, acum, alaturi de actuala sa sotie, senatoarea liberala Raluca Surdu, fosta Avadanei si fosta Marinescu, „jupanul” patrimoniului de stat are, la vedere, cam cea mai stufoasa declaratie de avere din tot aparatul de stat. Iar o mare parte a agoniselii, mai ales daca procurorii vor scoate la iveala si alte afaceri controlate din umbra, provine si din combinatiile cu asigurari. Dar aceasta ipoteza va face obiectul unei alte anchete decat cea declansata pe „filiera” BigiuRevenind la frisoanele celor care s-au ploconit sau au facut combinatii cu Georgian Surdu, pe respectivii politicieni si milardari s-ar putea sa-i apuce direct „spasmele”, pentru ca exista suspiciunea ca, in ultimii opt ani, seful RAAPPS ar fi avut o relatie mai
Case pentru DIPI
Revenind la frisoanele celor care s-au ploconit sau au facut combinatii cu Georgian Surdu, pe respectivii politicieni si milardari s-ar putea sa-i apuce direct „spasmele”, pentru ca exista suspiciunea ca, in ultimii opt ani, seful RAAPPS ar fi avut o relatie mai mult decat privilegiata cu unii dintre sefii care s-au perindat la conducerea DIPI. De altfel, exista informatii ca „Doi s’un sfert”, prin intermediul a tot felul de „fundatii sub acoperire”, ar fi si incercat sa se infiltreze in lumea buna din Primaverii, facandu-si adevarate „cuiburi de supraveghere” in unele imobile apartinand patrimoniului de stat. Ce-i drept, relatia cu controversatul serviciu secret pastorit atata vreme de „Vulpea” Virgil Ardeleanu ar explica, in mare masura, incredibila protectie de care s-a bucurat acest functionar, indiferent de cine s-a perindat la guvernare. Dar ar putea arunca in aer si clasa politica romaneasca, pentru ca politicieni atat de dreapta, cat si de stanga se obisnuisera sa apeleze la relatiile lui Surdu pentru a rezolva diverse combinatii subterane.http://www.enational.ro/dezvaluiri/seful-raapps-