Arhivă blog

luni, 11 februarie 2013

Ovidiu Miculescu,şef la Radio cu funcţii multiple şi nume de cod

Ovidiu Miculescu a semnat un angajament cu Securitatea, cu numele de cod„Adrian”. Cu toate acestea, CNSAS nu a găsit note informative furnizate de actualul şef al Radioului. În acelaşi timp, directorul ar putea fi declarat incompatibil după ce a ocupat două funcţii despre care legea spune că nu pot fi exercitate simultan


În perioada 2010-2012, directorul general al Radioului public, Ovidiu Miculescu, a ocupat o funcţie de membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), fiind numit de către Parlament, la propunerea grupului parlamentar PSD.
Potrivit legii, aceasta este o funcţie de demnitate publică. În aceeaşi perioadă, Miculescu era şi director în cadrul Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii S.A, Radiocom. Prin intermediul acestei societăţi se difuzează programele Radioului public.

Legea privind sancţionarea şi combaterea corupţiei arată că cele două funcţii sunt incompatibile. O sesizare în acest caz va fi depusă la Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în zilele următoare. De altfel, în declaraţia de avere din 2012, Miculescu a trecut două surse de venit: 93.946 de lei de la Radiocom şi 38.458 de lei - indemnizaţia de membru în Consiliul de Administraţie al SRR. 
Veniturile familiei sunt completate de soţia sa, Simona Miculescu, din 2008 reprezentant permanent al României pe lângă ONU.