Arhivă blog

miercuri, 21 noiembrie 2012

SCRISOARE DESCHISĂ adresată lui Teodor Mărieş

Unul este puscariabil, ceilalti 2 vor imunitatea din Parlament
Apropiindu-se cu repeziciune data în care partidele vor arunca în lupta politică “toată floarea cea vestită", societatea civilă va trebui să acorde mai multă atenţie celor care vor să fie aleşi. La rândul lor, candidaţii vor trebui să facă dovada însuşirii respectului dat de urnele nemiloase. Un candidat care primeşte respectul cetăţenilor pentru ierarhia socială, pentru integritatea sa, pentru profesionalism, pentru acţiunile lui trebuie să aibă foarte mult respect faţă de cei care i-au permis statutul social atins şi să ţină cont că „traficul cu onoare nu îmbogăţeşte”.
Dacă dl Teodor Mărieş ar fi ţinut cont că Revoluţia începută la Timişoara (când întregul aparat represiv era asmuţit asupra locuitorilor urbei şi numai canalele de comunicare cu exteriorul au făcut posibilă continuarea ei) a primit respectul tuturor românilor, atunci dânsul nu poate avea stima noastră pentru că nu ne respectă. Unii oameni inspiră respect şi încredere, în faţa altora trebuie să venim cu încrederea şi respectul gata confecţionate.
Oricine, deci şi Teodor Mărieş, are dreptul de a alege şi de a fi ales, dar nu poate hotărî să candideze la Timişoara de unul singur, ştiind ce înseamnă Timişoara ca simbol. Teodor Mărieş avea obligaţia de a veni şi de a vorbi tuturor revoluţionarilor din acest oraş, dacă dorinţa sa de a candida este bună şi dacă va fi sprijinită. Nu poţi fi revoluţionar în Timişoara dacă ai început actul eroic în 22 decembrie ‘89, cu o săptămână după cei care au aprins lupta şi au dus sloganul „Azi în Timişoara - mâine în toată ţara”.

Nu poţi neglija acţiunile din 16-22 Decembrie ‘89 şi trebuie să te închini în faţa celor care au deschis calea unei Românii democratice şi, acordându-le respectul cuvenit, să spui: “Glorie eternă celor care au căzut!” şi să acorzi respectul datorat celor care ţi-au permis că tu, astăzi, să fii cine crezi tu că eşti.

La noi se spune că unii salută cu pălăria, alţii cu spinarea. Decide cum ne saluţi, dle Mărieş!

Corina Untilă - Preşedinte
ASOCIAŢIA 17 DECEMBRIE A RĂNIŢILOR ŞI FAMILIILOR ÎNDOLIATE DIN REVOLUŢIA 1989