Arhivă blog

sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Impostorul MĂRIEŞ TEODOR minte cu neruşinare.CEDO i-a respins cerereaPe saitul Curţii Europene a Drepturilor Omului (linc)este publicată hotărîrea CEDO legată de cauza Anca Mocanu, Marin Stoica, Teodor Mărieş şi Asociaţia “21 Decembrie” - Bucureşti împotriva României. Este vorba de un proces legat de mineriada din iunie 1990.
Velicu Valentin Mocanu, soţul doamnei Mocanu, este unul din cei ucişi cu prilejul respectivelor evenimente. A fost lovit în cap de un glonţ, lîngă sediul Ministerului de Interne.

Teodor Mărieş şi Marin Stoica au fost arestaţi şi bătuţi în timpul mineriadei. Mărieş ( pe atunci vicepresedinte la Alianta Poporului -o asociatie de extrema dreapta)a fost ulterior şi inculpat într-un proces, acuzat de tulburarea liniştii publice, ultraj contra bunelor moravuri, instigare publică şi apologia infracţiunilor. După ce la primă instanţă a fost osîndit pentru o faptă mult mai măruntă – pătrunderea fără autorizare în localul Televiziunii Române, în 1992 a fost achitat.

Asociaţiei “21 Decembrie” i s-a devastat sediul, iar membrii prezenţi în sediu au fost bătuţi şi apoi reţinuţi.

CEDO a acordat 30000 de euro despăgubiri doamnei Mocanu şi a respins cererile domnilor Teodor Mărieş şi Marin Stoica. Legat de domnul Mărieş, CEDO constată că n-a putut dovedi prejudiciul, n-a prezentat nici un certificat medical care să ateste sechelele fizice sau psihice.
În ceea ce priveşte pe Marin Stoica, CEDO constată că acesta abia în 2001 a sesizat autorităţile române cu privire la suferinţele sale din timpul mineriadei, moment în care deja intervenise prescripţia.


TROISIÈME SECTION
AFFAIRE ANCA MOCANU ET AUTRES c. ROUMANIE
(Requêtes nos 10865/09, 45886/07 et 32431/08)
ARRÊT
STRASBOURG
13 novembre 2012