Arhivă blog

duminică, 4 noiembrie 2012

Dobrițoiu a retras cele peste 800 de grade acordate ilegal în perioada 2010-2012. De la Kovesi, Turcescu, la HagiMinistrul Apărării retrage gradele acordate ilegal în perioada 2010 - 2012. Mai bine de 800 de persoane sunt afectate de această decizie. Conform unui comunicat al MApN (vezi mai jos tot comunicatul), "au fost revocate ordinele de acordare de grade în rezervă, ca urmare a solicitărilor proprii, înaintate ministrului apărării naţionale, pentru Kövesi Laura-Codruţa, Turcescu Robert Nicolae şi Kelemen Ioan Hunor", anunță Antena 3
De asemenea, ca "urmare a rezultatelor analizei efectuate de către comisia constituită prin ordin al ministrului Apărării Naţionale, Corneliu Dobritoiu , pentru verificarea modului de acordare a gradelor şi înaintare în grad a ofiţerilor în rezervă din MApN, s-a dispus revocarea ordinelor de avansare sau acordare a gradelor în rezervă pentru cazurile din anii 2011 şi 2012 în care nu au fost îndeplinite condiţiile prevăzute de Legea 80/1995" .

Lista conţinea nume de politicieni, foşti miniştri, primari, preşedinţi, jurnalişti, având ca apartenenţă politică PDL. Comunicatul MApN:
                                                           COMUNICAT DE PRESĂ

Urmare a rezultatelor analizei efectuate de către comisia constituită prin ordin al ministrului apărării naţionale, Corneliu Dobriţoiu, pentru verificarea modului de acordare a gradelor şi înaintare în grad a ofiţerilor în rezervă din M.Ap.N, s-a dispus revocarea ordinelor de avansare sau acordare a gradelor în rezervă pentru cazurile din anii 2011 şi 2012, în care nu au fost îndeplinite condiţiile prevăzute de Legea 80/1995.
Situaţia ordinelor de avansare sau acordare a gradelor în rezervă, emise în anii 2011 şi 2012, şi care nu îndeplinesc condiţiile legale, este:
• persoane care au fost înaintate în grad în anul 2011: 316

• persoane cărora li s-au acordat grade în rezervă în anul 2011: 426

• persoane care au fost înaintate în grad în anul 2012: 77

• persoane cărora li s-au acordat grade în rezervă în anul 2012: 16

Situaţiile nominale cu persoanele care au beneficiat de avansări sau acordări de grade în rezervă, în cazul cărora s-au constatat nereguli, sunt publicate integral pe pagina din Internet a Ministerului Apărării Naţionale, www.mapn.ro.
Totodată, au mai fost revocate ordinele de acordare de grade în rezervă, ca urmare a solicitărilor proprii, înaintate ministrului apărării naţionale, pentru Kövesi Laura-Codruţa, Turcescu Robert Nicolae şi Kelemen Ioan Hunor.