Arhivă blog

marți, 30 august 2011

Flash mob-ul din faţa Palatului Cotroceni,un examen pierdut !

Presedintele Romaniei
Preşedintele Traian Băsescu a discutat, marţi seară, cu un grup de câteva zeci de oameni, care au organizat un flash mob, în faţa Palatului Cotroceni, faţă de intenţia preşedintelui de a susţine proiectul Roşia Montană si împotriva redeschiderii exploatării miniere.
Preşedintele (om din popor) a coborât în stradă, discutând circa 15 minute cu cei aproximativ 40-50 de protestatari-spontani care au arătat în semn de protest cartonaşe roşii pe care scria "Lingoule!" şi care scandau "Referendum!".

Şeful statului a încercat să le explice protestatarilor că din 1997, de când s-a semnat contractul cu Gold Corporation, nu au avut loc decât dezbateri, nerealizându-se nimic. "Să nu credeţi că mie îmi pasă mai puţin de ţara asta decât dumneavoastră", i-a replicat preşedintele unuia dintre protestatari, care i-a spus şefului statului că aurul României trebuie "să stea în pământ, nu să fie vândut". 

  Senzatia care m-a încercat, a fost aceea că aveam în faţă nişte oameni maturi cu frustări de pubertate,lipsiti de esenţă şi concentrare însă cu un exces hormonal greu de stăvilit şi imposibil de înţeles! O masă umană eterogenă (în amestec cu ziarişti si cameramani)cu vorbitori neinstruti, harţuindu-l pe preşedintele Băsescu cu întrebări mediocre,lipsite de esenţă,desuete şi cu iz patriotard, ridicându-i astfel acestuia "mingea la fileu".
Nimeni nu i-a amintit Preşedintelui,că domnia-sa era Ministrul Transporturilor in 1997,iar contractul a fost semnat de Radu Berceanu,în condiţii nefavorabile şi dezavantajoase pentru România.Da,dar este posibil ca acest contract sa fi produs efecte pozitive pentru campaniile electorale trecute si viitoare ale PDL aflat la putere.
  Sunt convins că acest flash mob(o adunare foarte scurtă într-un loc public),care a fost gândit şi organizat în laboratoarele din Modrogan,a ridicat ratingul la ştirile TV de seară,şi oferindu-i lui  Traian Basescu 15 minute de "duel verbal" en avant!
 Grupul de protestatari-spontani a plecat după aproximativ 30 de minute îndemnând  lumea să plece şi strigând la adresa Preşedintelui: "Lăsaţi-l singur cu cianurile!".
  Bine, voi aţi plecat cu satisfacţia ca "ia-ţi tras-o" însă au rămas multe întrebări!
  România e vândută toată,rămânând numai Dunarea si Carpaţii (în parte)!
 Tinerii noştri pleacă aiurea unde văd cu ochii,însă le lăsăm lor să plătească datoriile imense făcute de clasa politică timp de 21 de ani?