Arhivă blog

luni, 28 iunie 2010

COALIŢIA ÎMPOTRIVA STATULUI POLIŢIENESC

                                                          COMUNICAT
                          O ARESTARE SI  O ELIBERARE, LA COMANDĂ POLITICĂ!

Arestarea si eliberarea jurnalistului DAN DIACONESCU, de altfel previzibile şi anunţate de acuzaţiile subţiri ale DNA, confirmă încă o dată că avem o Justiţie percepută de U.E. ca fiind pătată şi ineficientă. Prin aplicarea unor proceduri care încalcă statul de drept, derapajul acestei instituţii arată în mod indubitabil degradarea morală a societăţii noastre, a unei Românii pe cale să devină un stat falimentar.

Avem de-a face cu o farsă juridică şi o persecuţie de tip securistic,  fapt ce confirmă că punerea sub învinuirea de şantaj şi ameninţare a unui primar comunal, a fost făcută de D.N.A prin batjocorirea tuturor normelor judiciare. Multe din dosarele instrumentate de procurorii D.N.A. pe numele unor persoane publice sau politice, au eşuat lamentabil în instanţe. Motivul (în cazul jurnalistului Diaconescu): modul în care acuzarea a adunat probele, arată clar o comandă politică venită din sferele puterii!

Show-ul televizat şi transmis pe toate posturile: cu zeci de „mascaţi”, cu dube (având sirenele în acţiune) ale poliţiei, a încercat să capteze atenţia opiniei publice, însă spre ruşinea celor care l-au comandat, a stârnit revolta şi simpatia telespectatorilor, care au manifestat în stradă, în sprijinul cunoscutului jurnalist Dan Diaconescu.
Daniel Morar (numit în funcţie,de Preşedintele Traian Băsescu) procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, continuă să fie o prezenţă malefică, iar rezultatele dezastruoase ale instituţiei pe care o conduce, confirmă că metodele „comuniste” importate la noi din perioada bolşevică, se aplică cu succes jurnaliştilor independenţi.
Lipsa de reacţie a Preşedintelui-jucător şi a C.S.M., faţă de eşecurile şi abuzurile în serie ale D.N.A şi ale Parchetului General, ne întăresc convingerea că asistăm la un spectacol ieftin şi periculos, de distragere a atenţiei opiniei publice de la problemele majore ale României.
Concluziile integrate în Strategia Naţională de Apărare a Ţării, potrivit cărora presa reprezintă o vulnerabilitate la adresa securităţii naţionale, au fost primite cu un val de critici.
C.S.A.T. a identificat principalele vulnerabilităţi ale României, printre acestea regăsindu-se şi :  fenomenul campaniilor de presă la comandă, cu scopul de a denigra instituţii ale statului, prin răspândirea de informaţii false despre activitatea acestora; presiunile exercitate de trusturi de presă asupra deciziei politice în vederea obţinerii de avantaje de natură economică sau în relaţia cu instituţii ale statului.

Este regretabil că Preşedintele Băsescu şi C.S.A.T. consideră presa şi nu criza economică sau proasta guvernare - o vulnerabilitate pentru siguranţa naţională!

NE OPUNEM CU HOTĂRÂRE:

1. oricărei tentative de îngrădire a cuvântului şi libertăţilor cetăţeneşti;

2. tentaţiei totalitare, care poate facilita apariţia unui Stat Poliţienesc care să opreseze ziariştii, opoziţia şi societatea civilă, să ducă la desfiinţarea statului de drept;

3. declarării presei independente, ca adversar al statului, în scopul de a impune elogiul mediatic ca politică de stat. Presa este inamic doar în dictaturi, nu şi în democraţii.

Ca urmare, cerem Preşedintelui Traian Băsescu:

DEMITEREA DE ÎNDATĂ A PROCURORULUI ŞEF D.N.A- Daniel MORAR


Coaliţia Împotriva Statului Poliţienesc prin:

Preşedinte Viorel Ene - Asociaţia Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din România

Vicepreşedinte Ion Iofciu - Asociaţia Baricada Inter 1989

Vicepreşedinte Mihai Rapcea - Asociaţia Pentru Apărarea Drepturilor Apatrizilor şi Refugiaţilor

Vicepreşedinte Ion Varlam - Asociaţia Adevăr şi Dreptate