Arhivă blog

duminică, 20 septembrie 2009

PLANGERE PENALA


Cercetarile,anchetele,precum si Dosarul Revolutia1989, au fost tergiversate si muşamalizate mai bine de 19 ani. In toti acesti ne-am jucat de-a justitia,am simulat democratia,populatia a saracit,2 milioane de romani pribegesc printre straini,structurile conduc tara,credinta am uitat-o,iar D-zeu si-a intors fata de la noi.
Malversaţiunile, presiunile şi diversiunile efectuate de reprezentanţii de vârf ai statului român, ai Parchetului si Justitiei, aruncă o pată asupra credibilităţii României ca stat de drept.
Anul acesta comemoram doua decenii de la sangeroasa zi de 21 Decembrie 1989,cand la Intercontinental Bucuresti ,fortele represive ale regimului comunist au tras fara mila in sute de romani.
Am pus la dispoziţia Parchetului militar, de-a lungul anilor, toate probele şi datele necesare procesului juridic. Am adus la cunoştinţa opiniei publice, sistematic, prin toate canalele media la care am avut acces, elementele acestui dosar, informaţii relevante cu privire la cei vinovaţi.
Toate aceste demersuri,precum si apelurile noastre catre toate nivelele de autoritate ,ramanand fara raspuns si efect juridic,am hotarat sa ne adresam forurilor internationale si Tribunalului de la Haga

Prin urmare in data de 21 mai 2009 am cerut disjungerea in cauza, in dosarul Revolutia 1989 nr.97/P/1990( prevazuta in sectiunea III, capitolul I, titlul II, art. 38, Cpp) depunand o plangere penala.

Nr.11986/ anul 2009 luna 05 ziua 21mai

Către:
Ministerul Public
Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie

In atenţia
Doamnei Procuror General Laura Codruţa Kovesi


P L Â N G E R E P E N A L Ă

Asociatia BARICADA INTER-1989 prin presedintele acesteia,domnul Iofciu Ion va sesizeaza faptul ca nici pana in prezent, dupa 20 de ani de la macelul de la Intercontinental din ziua de 21 decembrie 1989, care a facut zeci de morti si sute de raniti, nu exista nici un dosar sau vreo ancheta a Parchetului care sa stabileasca vinovatia autorilor si tragerea lor la raspundere.


I.Decedati : 50 (3 neidentificati)
a. prin impuscare: 39 (24 in cap)
-28 muncitori
- 6 intelectuali
- 4 elevi
- 1 militar in concediu

b. alte cauze :11


II. Raniti: 598
a. prin impuscare: 412

III. Retinuti :810

Conform declaratiilor MApN la Intercontinental s-au tras cca. 10.500 de gloante..
La ora 17.30 Comandamentul Aviatiei Militare a efectuat cu 2 elicoptere zbor de recunoastere deasupra Bucurestiului pentru a vedea miscarile manifestantilor

De la Comandamentul trupelor de Transmisiuni au fost trimisi 4 ofiteri,iar de la M.St.M. o grupa de transmisionisti. (asta arata ca au existat legaturi permanente intre esaloanele de comanda,cu raportari din ora in ora asupra situatiei)

2 companii cca 300 de militari si 10 TAB-uri se aflau sub conducerea mr.Amariucai Nicolae,iar 2 TAB-uri erau ale MI si se aflau linga teatrul National

La ora 17.00 gen. Milea a inspectat subunitatile de garzi patriotice aflate la Inter,in spatele TAB-urilor, Mr. Rosca Valentin comanda o companie
de 5 tancuri(care ulterior au fost foarte active).


Dispozitivul militar a fost condus personal de gen.VASILE MILEA si a avut in componenta : 800 de ofiteri de la Academia Militara ,150 militari UM 01908, 80 de scutieri de la FOI ,35 de cadre si 927 elevi de la Scoala de Militie Baneasa, 150 de militari de la Regimentul de parasutisti Buzau(cercetare –diversiune) 300 de oameni din garzile patriotice, numerosi activisti ai PCR care aveau armament in dotare,si care au actionat in zona.

S-a tras in manifestanti, din blocul Dunarea de la etajele 5-6,si din hotelul Intercontinental de la etajele 2-5,de catre tragatori experimentati,dotati cu arme cu luneta,multe victime fiind impuscate de sus in jos.

In zona blocului Dunarea s-au lansat gaze de lupta (GIS-uri) interzise, gen. Chitac fiind la acea data comandantul trupelor chimice.
Ranitii care au fost arestati nu au primit asistenta medicala fiind torturati si batuti cu bestialitate(vezi :sectiile de militie sector1,2,3,4,MilitiaCapitalei,inchisoarea Jilava).

CONCLUZII
-Nici acum dupa 20 ani nu exista vinovati !( gen.Milea este erou post-morten,iar multi dintre ofiterii care au avut functii de comanda, au fost avansati in grade inalte si au primit onoruri si functii de stat)
- NU EXISTA nici un dosar ‘’ 21 Decembrie-INTERCONTINENTAL ‘’ iar ancheta Parchetului Militar este un simulacru (dosarul Revolutia din Decembrie) procurorii militari tocand milioane de dolarii de-a lungul anilor si musamalizand acest MACEL impotriva manifestantilor de la Inter.
-Comparativ cu Timisoara unde au fost 84 de morti in perioada 16-20 decembrie, la INTER au fost 5o de morti si 598 raniti intr-o singura zi.
-La macelul de la INTER au participat : militari,ofiteri,subofiteri,elevi –ofiteri, MI si MapN,ofiteri de Securitate,pompieri,civili,garzi patriotice,activisti de partid. Dotarea acestora se compunea din pistoale mitraliera AKM cu pat de lemn sau pat rabatabil si pistoale. Unitatilor informativ-operative ale DSS,precum si celor din Securitatea Mun. Bucuresti le-au fost distribuite pistoale cu cate 24 de cartuse.
-Din anul 1990 la anchetele din diferite orase(Timisoara,Resita,Brasov,Braila, Iasi etc.) au participat multi procurori,insa unul singur, DAN VOINEA,a ramas in continuare timp de 20 ani !Este revolutionar din CC, procurorul care a citit sentinta de condamnare la moarte a sotilor Ceausescu,precum si fost sef al Parchetelor Militare !

Celor 50 de oameni ucisi la INTER nu le-a fost efectuata nici o autopsie medico-legala,fiind inmormantati repede,dupa 22 decembrie cand regimul Ceausescu cazuse !

CEI CARE SUNT RASPUNZATORI DE MACELUL DIN 21 DECEMBRIE 1989

1. gen.VASILE MiLEA - ministrul MapN ,cdt. dispozitivului de la Inter
2. gen.ION HORTOPAN –adj. gen. Milea la dispozitivul de la Inter
3. BARBU PETRESCU -prim-secretar PCR al Mun. Bucuresti
4. EMIL BOBU –membru CPEx
5. GHEORGHE RADULESCU-membru CPEx
6. CONSTANTIN DASCALESCU –membru CPEx
7. gen.TUDOR POSTELNICU
8. gen. ION COMAN
9. gen.IULIAN VLAD-seful DSS
10.col.GORAN GHE.-seful Securitatii Mun.Bucuresti
11.gen.TRAIAN DUICA –Securitate
12.gen.CARP GHEORGHE- cdt.UM 1305 (regiment blindate)
13..gen.GABRIEL NAGHI – UM 1305
14.gen.DUMITRU ILIESCU-UM 1305
15.gen.ION MARIN – UM 1305
16.gen.SOARE –cdt.Academia Militara
17.gen.mr.VOINEA GHE.-cdt.Armata a 9-a
18.gen.ANDRUTA CEAUSESCU
19.gen.MARIN BARBULESCU-seful Militiei Capitalei
20.gen.ION SUCEAVA –felicitat de Postelnicu ptr.eficienta din 21 decembrie
21.gen.MIHAI CHITAC – cdt. Trupelor chimice
22.col.POPA ION –sef FOI (a activat la Inter)
23.col.SPOREANU GHE-cdt. sectia 1 Militie
24.col. CORNEL ABABI –sef sector 4 Militie
25.col.MERISOREANU-CROITORU VIOREL-cdt.sector 1 Militie
26.col.PARCALABESCU – cdt. Garzile patriotice
27.mr.AMARIUCAI DOREL-cdt. Regiment de Garda
28.mr.ROSCA VALENTIN –MApN
29.cpt.BARBU –aghiotant gen.Milea
30.cpt.VATAMANESCU – aghiotant gen. Milea

Va rugam in consecinta să dispuneţi cercetările în drept şi să luaţi măsurile juridice necesare
PRESEDINTE
Ion IOFCIU